Praní špinavých peněz v digitální sféře - Sasín, Oliver; Patočka, Radim; Levý, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2025)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na problematiku praní špinavých peněz v digitální sféře, zejména ve spojení s kryptoměnami, virtuálními aktivy a moderními technologiemi. Cílem práce je popsat nejčastější metody a techniky využívané k legalizaci výnosů z trestné činnosti klasické i v digitálním prostoru, analyzovat současné regulační rámce (AML) v České republice a Evropské unii a sepsat dopady tohoto problému na ekonomiku, společnost a politiku státu. Práce rovněž analyzuje rozhodnutí o přestupcích Finančního analytického úřadu, udělované sankce a jejich souladu se zákonnými normami. Kombinací kvalitativní a kvantitativní analýzy autor poskytuje ucelený přehled o současných výzvách a nástrojích v boji proti praní špinavých peněz v digitální době.
Vedoucí práce: Radim Patočka
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses