eGoverment v České republice – právní aspekty, realita a budoucnost - Černák, Jiří (2025)
Tato bakalářská práce se zabývá právními aspekty eGovernmentu v České republice v oblasti podnikání a provádí srovnávací analýzu s vybranými státy EU, konkrétně Dánskem a Slovenskem. Práce se zaměřuje na právní rámec, strategické dokumenty a praktickou implementaci digitalizace veřejné správy v oblasti podnikatelských služeb. Pomocí deskriptivní a komparativní analýzy identifikuje hlavní výzvy a nedostatky českého přístupu a navrhuje doporučení pro jeho zlepšení inspirované osvědčenými zahraničními modely.