Slovácký folklor a turismus - Bartošová, Šárka; Černý, Pavel; Rončák, Miroslav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2025)
Bakalářská práce se zabývá vztahem mezi slováckým folklorem a turismem, přičemž zkoumá jejich vzájemné ovlivňování a dopady na místní komunitu. Slovácký folklor představuje v regionu Slovácko důležitý prvek kulturní a regionální identity a zároveň hraje významnou roli v propagaci destinace. Cílem práce je zjistit, jak slovácký folklor ovlivňuje turismus v regionu a zda slovácký folklor je turismem ovlivněn a jak tento vztah působí na místní komunitu. Práce se zaměřuje na roli slováckého folkloru ve vazbě na organizaci destinačního managementu Slovácko a její strategii „Turistická oblast Slovácko: Koncepce rozvoje cestovního ruchu 2030“ zejména v oblasti propagace destinace a v kontextu udržitelného rozvoje turismu. Výzkum vychází z dotazníkového šetření mezi rezidenty a turisty a z polostrukturovaných rozhovorů s turisty a identifikovanými klíčovými aktéry. Součástí práce je také analýza strategických a odborných dokumentů. Závěrem jsou navržena doporučení, jak slovácký folklor efektivněji zapojit do rozvoje destinace a posílit jeho přínos pro místní komunitu.
Vedoucí práce: Pavel Černý
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: cestovní ruch [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses