Věrohodný plán přechodu pro zmírňování změny klimatu v sektoru energetiky - Laurinová, Nicol (2025)
Diplomová práce se zabývá tématem plánů přechodu pro zmírňování změny klimatu, které se s ohledem na stále vzrůstající dekarbonizační úsilí na poli EU dostávají do centra zájmů samotných společností, ale i investorů a bankovních institucí. Plán přechodu pro zmírňování změny klimatu představuje strategii podniku k dosažení klimatické neutrality v souladu s Pařížskou dohodou. Cílem práce je představit klíčové prvky věrohodného plánu dle doporučení uznávaných institucí a navrhnout doporučení na jeho podobu pro ČEZ s ohledem na současný přístup společnosti k dekarbonizaci.