Věrohodný plán přechodu pro zmírňování změny klimatu v sektoru energetiky - Laurinová, Nicol; Houska, Daniel; Štěpánek, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2025)
Diplomová práce se zabývá tématem plánů přechodu pro zmírňování změny klimatu, které se s ohledem na stále vzrůstající dekarbonizační úsilí na poli EU dostávají do centra zájmů samotných společností, ale i investorů a bankovních institucí. Plán přechodu pro zmírňování změny klimatu představuje strategii podniku k dosažení klimatické neutrality v souladu s Pařížskou dohodou. Cílem práce je představit klíčové prvky věrohodného plánu dle doporučení uznávaných institucí a navrhnout doporučení na jeho podobu pro ČEZ s ohledem na současný přístup společnosti k dekarbonizaci.
Vedoucí práce: Daniel Houska
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses