Výzvy umělé inteligence v kontextu vybraných aspektů práva anglosaského, českého a evropského práva - Turnhöfer, Pavel (2025)
Diplomová práce se věnuje tématu umělé inteligence (AI) v rámci právních systémů České republiky, Evropské unie a Spojených států amerických. Detailně rozebírá právní pojetí umělé inteligence a analyzuje, jak současná právní úprava v jednotlivých oblastech zkoumání upravuje problematiku umělé inteligence. Práce popisuje definici umělé inteligence, její členění a následně v jednotlivých kapitolách rozebírá právní normy i dosavadní judikaturu v jednotlivých právních systémech, které se na umělou inteligenci vztahují. Současně posuzuje stávající právní úpravu a předkládá návrhy možných zlepšení.