Výzvy umělé inteligence v kontextu vybraných aspektů práva anglosaského, českého a evropského práva - Turnhöfer, Pavel; Boháček, Martin, 1947-; Barva, Monika; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2025)
Diplomová práce se věnuje tématu umělé inteligence (AI) v rámci právních systémů České republiky, Evropské unie a Spojených států amerických. Detailně rozebírá právní pojetí umělé inteligence a analyzuje, jak současná právní úprava v jednotlivých oblastech zkoumání upravuje problematiku umělé inteligence. Práce popisuje definici umělé inteligence, její členění a následně v jednotlivých kapitolách rozebírá právní normy i dosavadní judikaturu v jednotlivých právních systémech, které se na umělou inteligenci vztahují. Současně posuzuje stávající právní úpravu a předkládá návrhy možných zlepšení.
Vedoucí práce: Martin Boháček
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podnikání a právo [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses