Role personalisty ve škole : Perspektiva pedagogických pracovníků - Geršlová, Lea; Pospíšil, Jan, 1983-; Sláma, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2025)
Tato bakalářská práce se zabývá rolí personalisty na střední škole, respektive na střední odborné škole v Jihomoravském kraji. Cílem této práce je zjistit, jak pedagogičtí pracovníci vnímají roli personalisty, jeho personální činnosti a jejich dopad na pracovní spokojenost pedagogů a schopnost školy dosahovat svých cílů. Výzkum je proveden pomocí dotazníkového šetření mezi pedagogickými pracovníky a je doplněn polostrukturovaným rozhovorem s personalistou. Výsledky výzkumu ukazují, že personalista je pedagogickými pracovníky vnímán pozitivně, zároveň však poukazují na rozdíly ve vnímání jeho role pedagogy a jím samotným. Práce je kombinací teoretických východisek s praktickým šetřením a nabízí doporučení, která mohou přispět k lepšímu nastavení procesů v konkrétní vzdělávací organizaci.
Vedoucí práce: Jan Pospíšil
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses