Vliv umělé inteligence na pracovní trh - Krabičková, Kristýna (2025)
Bakalářská práce se zabývá zkoumáním vlivu umělé inteligence na pracovní trh. Práce analyzuje, jak dynamický rozvoj a zavádění AI technologií ovlivňují strukturu zaměstnanosti. Teoretická část definuje klíčové pojmy, popisuje historický vývoj, současný stav a budoucí trendy umělé inteligence. Empirický výzkum, pomocí dotazníkového šetření, se zaměřuje na analýzu sociálních a ekonomických aspektů spojených s AI automatizací. Cílem práce je nabídnout komplexní pohled na tyto dopady, který poslouží jako základ pro formulaci doporučení.