Práce z domova a její pojetí ve vybraných společnostech - Karlíková, Linda; Kubálek, Tomáš, 1963-; Volfová, Jitka, 1982-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2025)
Bakalářská práce je zaměřena na téma práce z domova a její pojetí ve vybraných společnostech. V první části práce jsou prostřednictvím rešerše odborných literárních zdrojů vymezeny právní, personální, informačně-technologické a ekonomické aspekty práce z domova. Současně jsou také prozkoumány aktuální trendy v oblasti práce z domova, a to jak v České republice, tak v zahraničí. Z poznatků vyplývá, že přístup k práci z domova se liší v závislosti na velikosti společností, což otevírá prostor pro výzkum v této oblasti. Ve druhé části práce jsou představeny dvě vybrané společnosti rozdílného podnikatelského zaměření a velikosti, aby na nich mohly být demonstrovány různé přístupy k práci z domova. Praktická část se opírá o kvalitativní a kvantitativní výzkum provedený formou polostrukturovaných rozhovorů s personalisty a dotazníkového šetření mezi zaměstnanci dvou vybraných společností. Získaná data slouží mimo jiné i k ověření předem stanovených hypotéz. V závěru práce jsou shrnuty rozdíly mezi pojetím práce z domova v obou analyzovaných společnostech a jsou konfrontovány s teoretickými východisky i aktuálními trendy. Výstupem bakalářské práce je návrh konkrétních doporučení pro zefektivnění práce z domova v obou sledovaných společnostech.
Vedoucí práce: Tomáš Kubálek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses