Komparace zakládání a vzniku společnosti s ručením omezeným v českém a gruzínském právu - Zelingerová, Bára (2025)
Tato bakalářská práce se zabývá komplexní komparací právní úpravy založení a vzniku společnosti s ručením omezeným v České republice a v Gruzii. Práce je zaměřená na rozdíly v legislativních požadavcích, administrativních krocích a finančních nákladech v české a gruzínské právní úpravě. Pro hlubší porozumění tématu je práce obohacena o praktické aspekty podnikání a simulaci založení společnosti s ručením omezeným v obou zemích. Práce poskytuje základní rámec a poznatky užitečné pro podnikatele, kteří zvažují vstup na český či gruzínský trh.