Komparace zakládání a vzniku společnosti s ručením omezeným v českém a gruzínském právu - Zelingerová, Bára; Patočka, Radim; Kříž, Radim, 1965-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2025)
Tato bakalářská práce se zabývá komplexní komparací právní úpravy založení a vzniku společnosti s ručením omezeným v České republice a v Gruzii. Práce je zaměřená na rozdíly v legislativních požadavcích, administrativních krocích a finančních nákladech v české a gruzínské právní úpravě. Pro hlubší porozumění tématu je práce obohacena o praktické aspekty podnikání a simulaci založení společnosti s ručením omezeným v obou zemích. Práce poskytuje základní rámec a poznatky užitečné pro podnikatele, kteří zvažují vstup na český či gruzínský trh.
Vedoucí práce: Radim Patočka
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses