Stravování hostů lázeňských zařízení v Poděbradech - Šťastná, Justýna; Lukášová, Renata; Scholz, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2025)
Tato bakalářská práce se zabývá stravovacími návyky hostů lázeňských zařízení v Poděbradech a zkoumá, do jaké míry pacienti s předepsanými dietami a wellness návštěvníci dodržují zásady zdravé výživy. Práce se dále zaměřuje na rozdíly mezi těmito dvěma skupinami a vliv stravovacích zvyklostí na efektivitu lázeňské péče. Teoretická část vymezuje klíčové pojmy jako je zdravý životní styl, lázeňská péče, wellness turismus a dietní režimy. V praktické části je realizován předvýzkum, který kombinuje kvantitativní šetření formou dotazníku a kvalitativní výstupy získané komunikací se stravovacím úsekem Lázní Poděbrady. Výsledky naznačují, že pacienti častěji respektují předepsaný režim, zatímco wellness hosté preferují volnost výběru. Práce přináší doporučení pro další výzkum, včetně nutnosti rozlišovat přístupy ke stravování podle typu klientely a posilování výživové edukace v lázeňském prostředí.
Vedoucí práce: Renata Lukášová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: cestovní ruch [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses