Dekarbonizace osobní automobilové dopravy v EU se zaměřením na ČR - Filip, Václav; Antal, Jarolím, 1986-; Hrubý, Michal; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2025)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na dekarbonizaci osobní automobilové dopravy v rámci politiky Evropské unie v boji proti změně klimatu se zaměřením na Českou republiku. Cílem práce je analyzovat ekologické dopady osobní automobilové dopravy, identifikovat klíčová unijní opatření a kriticky zhodnotit míru státní podpory ze strany České republiky. V první části práce je zkoumán ekologický dopad osobní automobilové dopravy v Evropě a je zde uveden přehled hlavních evropských klimaticko-politických opatření. Druhá část práce se zaměřuje na implementaci těchto opatření v České republice a analyzuje připravenost státu na transformaci, identifikuje klíčové alternativní pohony vozidel a zhodnocuje vládní strategie a konkrétní podpůrná opatření, které mají přispět k přechodu na čisté osobní automobily. Součástí zhodnocení je porovnání s dalšími evropskými státy.
Vedoucí práce: Jarolím Antal
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses