Změny spotřebního chování v důsledku rozvoje mobilních technologií v oblasti turismu - Chládková, Natálie; Vaško, Martin; Petrů, Zdenka, 1953-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2025)
Tato bakalářská práce se zabývá vlivem mobilních technologií na spotřební chování turistů. Cílem bylo zjistit, jak faktory modelu UTAUT2 ovlivňují záměr a skutečné používání mobilních technologií při cestování. Na základě dotazníkového šetření a statistické analýzy bylo zjištěno, že nejsilnějšími prediktory záměru jsou hedonistická motivace a zvyk. Nejsilnějšími prediktory skutečného používání jsou záměr a zvyk. Věk respondentů se ukázal jako významný faktor, zatímco pohlaví nikoliv. Výsledky potvrzují vysokou relevanci modelu UTAUT2 v oblasti turismu a naznačují potřebu dalšího výzkumu zaměřeného na nové trendy.
Vedoucí práce: Martin Vaško
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: cestovní ruch [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses