Turecko jako regionální mocnost v rusko-ukrajinském konfliktu - Stefanyšyn, Olexandra; Dubský, Zbyněk, 1974-; Veselý, Zdeněk, 1950-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2025)
Bakalářská práce se zabývá kvalitativní analýzou tureckého přístupu k jeho zahraniční politice ve vztahu k Ukrajině a Ruské federaci. Práce se výhradně zaměřuje na ekonomickou, diplomatickou a vojenskou spolupráci Turecka s Ukrajinou a Ruskou federací. Zkoumá, jaké faktory ovlivňují jeho rozhodování v těchto oblastech, a jak se prostřednictvím aktivní diplomacie snaží posílit svou geopolitickou pozici v současném globálním politickém prostředí. Teoreticko-metodologickým východiskem je syntéza tří teorií: konceptu regionální mocnosti, konceptu geopolitiky Černého moře a Eurasianismu.
Vedoucí práce: Zbyněk Dubský
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní studia a diplomacie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses