Přínosy a nevýhody práce na dálku z pohledu zaměstnanců a managementu ve vybrané společnosti. - Satková, Gabriela; Abdallah, Kareem Issam; Hrubý, Michal; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2025)
Tato bakalářská práce se zabývá přínosy a nevýhodami práce na dálku z pohledu zaměstnanců a managementu v pobočce mezinárodní reklamní společnosti McCANN Prague. Úspěšné fungování tohoto modelu závisí především na četnosti jejího využití, přístupu vedení, individuálních charakteristikách zaměstnanců a povaze práce. Práce zkoumá vliv na zaměstnance, se zaměřením na produktivitu, rovnováhu mezi pracovním a osobním životem, psychický stav a vztahy s kolegy. U managementu je zkoumán vliv na řízení týmu, kontrolu zaměstnanců, udržování firemní kultury a vliv na komunikaci. Cílem práce bylo identifikovat hlavní přínosy a nevýhody práce na dálku na základě kvantitativního výzkumu formou dotazníkového šetření provedeného ve společnosti McCANN Prague. Z výsledků vyplývá, že mezi největší výhody patří čas ušetřený dojížděním do práce, vyšší flexibilita a větší samostatnost zaměstnanců. Naopak největšími překážkami jsou omezený kontakt s kolegy, neefektivní komunikace a omezená výměna informací a nápadů. Ukázalo se také, že jak manažeři, tak zaměstnanci preferují kombinaci práce na dálku a práce v kanceláři.
Vedoucí práce: Kareem Issam Abdallah
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses