Optimalizace zdanění kryptoměn - Králík, Jakub; Jedlinský, Jakub; Abdallah, Kareem Issam; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2025)
Bakalářská práce se zabývá možnostmi daňové optimalizace příjmů z kryptoměn u fyzických osob, které mají daňovou rezidenci v České republice. Cílem je identifikace možností daňové optimalizace, které mohou čeští rezidenti využít při zdaňování příjmů z kryptoměn s využitím jak české, tak i vybrané zahraniční jurisdikce, a poskytnutí doporučení pro efektivní postup v tomto procesu. Práce využívá metodu právní analýzy k posouzení platné legislativy a současně aplikuje optimalizační matici na modelový případ investora. Nejprve uvádí jednotlivé zdanitelné události, ke kterým dochází při nakládání s kryptoměnami, a následně vysvětluje možné postupy daňové optimalizace aplikovatelné na tyto příjmy. Výsledkem je zhodnocení výhodnosti jednotlivých metod a poskytnutí praktických doporučení, jak v konkrétních situacích postupovat a na co si dát pozor.
Vedoucí práce: Jakub Jedlinský
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses