Nástroje pro datovou vizualizaci - výběr a implementace v importní firmě - Sitnianský, Lukáš; Pavlíček, Antonín, 1977-; Kupec, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2025)
V současné době představují nástroje pro datovou vizualizaci důležitý prvek digitální transformace podniků, usnadňují práci s daty a zpřístupňují informace i netechnickým uživatelům. Práce se zaměřuje na výběr a implementaci vhodného vizualizačního nástroje v importní firmě, kde byla identifikována nízká schopnost zaměstnanců efektivně pracovat s firemními daty. Součástí práce je analýza potřeb firmy a porovnání tří nástrojů Power BI, Tableau a GIST Intelligence s využitím vícekriteriální metody hodnocení. Vybraný nástroj byl následně aplikován v oblasti řízení cashflow, která byla zvolena díky svému vysokému významu v době psaní práce. Autor současně navrhl vlastní metodiku pro řízení a návrh obsahu dashboardu, která vychází z best practices a poskytuje jasnou strukturu pro plánování a realizaci výstupů v rámci projektu.
Vedoucí práce: Antonín Pavlíček
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses