Analýza, návrh a realizácia migrácie reportov z MicroStrategy do Power BI v bankovom prostredí - Švecová, Hana; Novotný, Ota, 1971-; Pour, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2025)
Táto diplomová práca sa zaoberá analýzou, návrhom a migráciou reportov z MicroStrategy do Power BI v bankovom prostredí. Cieľom práce je návrh a samotná realizácia migrácie vytypovaných reportov z MicroStrategy do Power BI. Práca reaguje na zmenu licenčného modelu nástroja MicroStrategy, kde došlo k obmedzeniu počtu licencií na konkrétny počet, ktoré môžu byť užívateľom v banke poskytnuté. Práca analyzuje súčasné využívanie reportingových nástrojov v spoločnosti a navrhuje riešenia reagujúce na zmenu licenčnej politiky v banke. Súčasťou práce je analýza reportingových nástrojov banky, na základe ktorej sú definované kritéria na vytypovanie reportov vhodných k migrácii. Na základe stanovených kritérií sú vybrané konkrétne reporty, ktoré sú prerobené do Power BI. Súčasťou migrácie je aj validácia riešenia a získanie spätnej väzby od užívateľov, ktorá je následne zapracovaná do riešenia. Na základe pilotnej migrácie je vytvorená obecná metodika migrácie, ktorú môže banka využiť na ďalšie projekty migrácie v budúcnosti. Súčasťou metodiky je popis krokov migrácie a popísanie rozdielov a obmedzení medzi nástrojmi MicroStrategy a Power BI, ktoré môžu pri migrácii ovplyvniť funkcionalitu reportov po technickej aj vizuálnej stránke. Prínosom migrácie pilotného projektu je uvoľnie MicroStrategy licencií, ktoré môžu byť využité na iné projekty v rámci banky. Významným prínosom práce je aj vytvorenie obecnej metodiky migrácie, ktorá poskytuje návod na ďalšie migrácie a môže v budúcnosti viesť k postupnému uvoľňovaniu ďalších MicroStrategy licencií.
Vedoucí práce: Ota Novotný
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: data a analytika pro business [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses