Vnímání diverzity a pozitivní diskriminace zaměstnanci českého podniku - Marek, Jiří (2025)
Cílem této práce je analyzovat vnímání diverzity a pozitivní diskriminace zaměstnanci vybraného českého podniku. Práce na základě odborné literatury zkoumá vývoj diskriminace, její dopady na zaměstnance a metody, které se ji snaží eliminovat. Praktická část je založena na dotazníkovém šetření, jehož cílem bylo zjistit, jak zaměstnanci českého podniku tuto problematiku vnímají. Výzkum byl realizován ve velké české firmě, jejíž identita zůstává anonymní z důvodu citlivosti tématu. Výběr této firmy byl motivován její velikostí, která ji nutí reagovat na moderní trendy v oblasti diverzity a inkluze, a zároveň dostatečným počtem respondentů, což umožňuje relevantní analýzu výsledků.