Management ochrany činčil ve volné přírodě - Matějka, Tomáš; Syrovátka, Oldřich; Hiršová, Miloslava, 1950-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2025)
Diplomová práce se věnuje ochraně činčil ve volné přírodě, přičemž jejím hlavním cílem je tuto ochranu aktivně podpořit. Za tímto účelem byla podniknuta cesta do oblasti jejich přirozeného výskytu, kde byly provedeny pilotní rozhovory s experty, kteří se činčilám aktivně věnují. Na základě získaných informací došlo ke zhodnocení současného managementu ochrany a k identifikaci problémů, které je třeba řešit. Na-vazující dotazníkové šetření potvrdilo nízké povědomí o existenci činčil v zemi svého původu a provedený experiment naznačil podmíněnou ochotu veřejnosti podílet se na financování ochrany. V rámci komunitní práce byly na závěr identifikovány místní subjekty, které jsou ochotné se do ochrany činčil ve volné přírodě zapojit.
Vedoucí práce: Oldřich Syrovátka
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses