Stereotypní zobrazování žen v periodiku Zbraně & náboje - Marková, Zuzana (2025)
Tato bakalářská práce se zabývá stereotypním zobrazováním žen v čes-kém periodiku Zbraně & náboje: časopis všech, kteří znají svůj cíl v letech 2014–2025. Cílem je analyzovat vizuální materiály za použití konceptů Ervinga Goffmana a ověřit, zda jsou tradiční genderové ste-reotypy v médiích přítomny i v tomto specifickém kontextu. Výzkum využívá obsahovou analýzu a otevřené kódování na základě poznatků Goffmana a Mortonové a identifikuje vzorce stereotypizace jako jsou například ženský dotek, legitimní stažení se či podřadná sexuální role.