Stereotypní zobrazování žen v periodiku Zbraně & náboje - Marková, Zuzana; Šimůnek, Michal, 1976-; Kincl, Tomáš, 1979-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2025)
Tato bakalářská práce se zabývá stereotypním zobrazováním žen v čes-kém periodiku Zbraně & náboje: časopis všech, kteří znají svůj cíl v letech 2014–2025. Cílem je analyzovat vizuální materiály za použití konceptů Ervinga Goffmana a ověřit, zda jsou tradiční genderové ste-reotypy v médiích přítomny i v tomto specifickém kontextu. Výzkum využívá obsahovou analýzu a otevřené kódování na základě poznatků Goffmana a Mortonové a identifikuje vzorce stereotypizace jako jsou například ženský dotek, legitimní stažení se či podřadná sexuální role.
Vedoucí práce: Michal Šimůnek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses