Etika v bankovní sféře - Nohavová, Eva; Votava, Libor; Pospíšil, Jan, 1983-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2025)
Tato diplomová práce se zaměřuje na etiku v bankovnictví s důrazem na Českou spořitelnu, a. s. Cílem je analyzovat etický kodex banky, jeho implementaci do každodenní praxe a vnímání ze strany zaměstnanců i klientů. Práce popisuje historii banky, poskytované finanční služby, firemní hodnoty a přístup ke společenské odpovědnosti. Výzkum je založen na dvou dotazníkových šetřeních – jedno bylo určeno zaměstnancům, druhé klientům. Zaměstnanci hodnotí dopad etického kodexu na svou práci, zatímco klienti vyjadřují zkušenosti s etickým přístupem banky. Výsledky identifikují silné a slabé stránky etických zásad v praxi a umožňují formulovat doporučení pro jejich efektivnější uplatnění. Studie přispívá k porozumění role etiky v bankovnictví a jejímu vlivu na vztahy mezi zaměstnanci, klienty a bankovní institucí.
Vedoucí práce: Libor Votava
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses