Femvertising v různých produktových kategoriích - Novotná, Aneta; Gunina, Daria; Bažantová, Simona; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2025)
Tato studie se zabývá, jak je ženami vnímán femvertising, a jak je toto vnímání ovlivněno identitou spotřebitele a kategorií propagovaného produktu. Práce představuje kvantitativní výzkum v podobě částečné replikace původního výzkumu Åkestam et al. (2017). Byl zvolen metodický aparát v podobě experimentu, který byl realizován pomocí online dotazníku. Pro účely tohoto výzkumu byl získán vzorek skládající se ze 181 respondentek z generace Z. K analýze dat byla využita lineární regresní analýza prostřednictvím statistického softwaru Jamovi. Výsledky ukazují, že femvertising oproti tradiční reklamě vyvolává nižší míru obranné reakce na reklamu a pozitivnější postoj k reklamě, na tento vztah nemá signifikantní vliv identita spotřebitele v podobě jeho self-esteem a míry sociálního srovnávání, nebyl též prokázán ani vliv kategorie produktu.
Vedoucí práce: Daria Gunina
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses