Strategie obchodování nabídkových a poptávkových zón na forexovém trhu - Cerman, Tomáš (2025)
Cílem práce je definovat a testovat vybranou obchodní strategii intradenního obchodování majoritních měnových párů. Strategie využívá technické analýzy a vyplývá z tzv. konceptu smart money. Klíčovým aspektem této obchodní strategie je předvídání obchodních vstupů těch největších účastníků trhu, tedy bank centrálních či komerčních a dalších velkých finančních institucí, které mají největší podíl na tvorbě trhu. V teoretické části bude tato strategie vymezena. Klíčovou částí práce pak bude definování podmínek pro samotný obchodní vstup. V rámci výzkumné částí této práce pak bude obchodní strategie testována na virtuálním obchodním účtu s cílem zjistit, zda tato strategie může být efektivní.