Strategie obchodování nabídkových a poptávkových zón na forexovém trhu - Cerman, Tomáš; Votava, Libor; Bažantová, Simona; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2025)
Cílem práce je definovat a testovat vybranou obchodní strategii intradenního obchodování majoritních měnových párů. Strategie využívá technické analýzy a vyplývá z tzv. konceptu smart money. Klíčovým aspektem této obchodní strategie je předvídání obchodních vstupů těch největších účastníků trhu, tedy bank centrálních či komerčních a dalších velkých finančních institucí, které mají největší podíl na tvorbě trhu. V teoretické části bude tato strategie vymezena. Klíčovou částí práce pak bude definování podmínek pro samotný obchodní vstup. V rámci výzkumné částí této práce pak bude obchodní strategie testována na virtuálním obchodním účtu s cílem zjistit, zda tato strategie může být efektivní.
Vedoucí práce: Libor Votava
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2026
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2026
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses