Ekonomické determinanty ovlivňující dostupnost bydlení v ČR a jejich vliv na rozvoj - Mikší, Tomáš; Bína, Vladislav, 1979-; Váchová, Lucie; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2025)
Tato diplomová práce se zaměřuje na ekonomické faktory ovlivňující dostupnost bydlení v České republice a zkoumá jejich vliv na rozvoj v této oblasti. Prostřednictvím literární rešerše, jejího zhodnocení a stanovení milníků bude možné identifikovat zásadní faktory, které mohou tvořit bariéry na dostupnost trhu s bydlením, a které mohou mít zásadní vliv na zmiňovaný rozvoj. Součástí práce bude kvantitativní dotazníkové šetření, jak na tyto faktory reaguje populace různých věkových, lokálních a sociálních skupin. Vyhodnocení šetření nám poskytne systematický přehled hlavních obav z bariér a pohledů české populace, ze kterých stanovíme potenciální řešení vedoucí k lepší dostupnosti. Tato problematika má zásadní vliv na hospodářský a sociální rozvoj v této oblasti, taktéž na ekonomickou stabilitu, regionální disparity a celkovou kvalitu života obyvatel. Získané poznatky budou diskutovány v kontextu současných možností a doplněny ke vzorcům doporučení pro podporu dostupného bydlení. Cílem této práce je dojít k hlubšímu porozumění vztahu mezi bariérami a dostupností bydlení v ČR, s ohledem na potřeby a perspektivy obyvatelstva.
Vedoucí práce: Vladislav Bína
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses