Chyby při zpracování SWOT analýzy v kvalifikačních pracích na FM VŠE - Švédová, Barbora; Tripes, Stanislav; Dvořák, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2025)
Tato bakalářská práce se zabývá nejčastějšími chybami při sestavování SWOT ana-lýzy v kvalifikačních pracích na Fakultě managementu VŠE. Cílem bylo zhodnotit, jakým způsobem je tento nástroj využíván a jaké nedostatky se při jeho zpracování objevují. Pomocí kvalitativní obsahové analýzy bylo analyzováno 103 prací, přičemž se ukázalo, že mezi nejčastější chyby patří nedoložení analytických podkladů, ab-sence kvantitativního hodnocení faktorů, nesprávné zařazení prvků do kvadrantů a neúměrné množství uvedených faktorů. Práce dále ukazuje, že hodnotitelé – ve-doucí a oponenti – na tyto nedostatky ne vždy reagují jednotně, což potvrdila i pro-vedená statistická analýza. Zjištění práce mohou přispět ke zpřesnění metodického vedení studentů při zpracování SWOT analýz a ke zlepšení jejich uplatnění v aka-demickém i praktickém prostředí.
Vedoucí práce: Stanislav Tripes
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses