Spokojenost zaměstnanců s faktory pracovního prostředí - Sedláková, Viktorie (2025)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na zjištění aktuální míry pracovní spokojenosti zaměstnanců s vybranými interními a externími faktory pracovního prostředí v ČR. Dále analyzuje vztah mezi celkovou spokojeností s interními a externími faktory a zkoumá vliv pohlaví zaměstnanců na jejich celkovou spokojenost s interními faktory. Praktická část je založena na kvantitativním výzkumu využívajícím standardizovaný dotazník Job Satisfaction Survey (JSS), rozšířený o otázky týkající se fyzického a architektonického prostředí. Výsledky ukazují existenci středně silné pozitivní korelace mezi spokojeností s interními a externími faktory a neprokázaly statisticky významné rozdíly v úrovni spokojenosti mezi muži a ženami. Práce přináší přehled o současné situaci a může sloužit jako východisko pro zaměstnavatele usilující o zvýšení spokojenosti pracovníků.