Spokojenost zaměstnanců s faktory pracovního prostředí - Sedláková, Viktorie; Šimůnková, Klára; Bažantová, Simona; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2025)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na zjištění aktuální míry pracovní spokojenosti zaměstnanců s vybranými interními a externími faktory pracovního prostředí v ČR. Dále analyzuje vztah mezi celkovou spokojeností s interními a externími faktory a zkoumá vliv pohlaví zaměstnanců na jejich celkovou spokojenost s interními faktory. Praktická část je založena na kvantitativním výzkumu využívajícím standardizovaný dotazník Job Satisfaction Survey (JSS), rozšířený o otázky týkající se fyzického a architektonického prostředí. Výsledky ukazují existenci středně silné pozitivní korelace mezi spokojeností s interními a externími faktory a neprokázaly statisticky významné rozdíly v úrovni spokojenosti mezi muži a ženami. Práce přináší přehled o současné situaci a může sloužit jako východisko pro zaměstnavatele usilující o zvýšení spokojenosti pracovníků.
Vedoucí práce: Klára Šimůnková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses