Dopad práce na dálku na produktivitu zaměstnanců a rovnováhu mezi pracovním a soukromým životem - Hurzan, Antonina (2025)
Tato bakalářská práce se zabývá dopadem práce na dálku na produktivitu zaměstnanců a rovnováhu mezi pracovním a soukromým životem. Hlavním cílem bylo zjistit, zda a jak práce na dálku, včetně hybridních režimů, ovlivňuje výkon zaměstnanců a jejich subjektivní spokojenost. Výzkum proběhl ve firmě XYZ formou dotazníkového šetření, kde byly shromážděny a analyzovány odpovědi 96 respondentů prostřednictvím kvantitativní metody. Data byla vyhodnocena pomocí deskriptivní, korelační a regresní analýzy. Výsledky ukázaly, že práce na dálku má silný pozitivní vliv na produktivitu i work-life balance, zejména pokud je podpořena technickým zázemím, autonomií a důvěrou.