Faktory motivace zaměstnanců v odvětví fast-foodu - Klánová, Klaudie; Rod, Martin; Bína, Vladislav, 1979-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2025)
Motivace zaměstnanců je stále aktuálním tématem. Tato práce replikuje studii z roku 2023 a zkoumá závislost mezi motivačními faktory a jejich důležitostí pro jednotlivé generace. Výzkum byl proveden formou kvantitativního dotazníko-vého šetření, kterého se zúčastnilo 51 respondentů. Z replikované studie bylo převzato pět hypotéz – v jednom případě byl dosažen shodný výsledek, zatímco čtyři hypotézy nebylo možné vyhodnotit, tudíž ani vyvrátit výsledek replikova-né studie. Rozdíly mezi zaměstnanci generace Z dvou různých firem v odvětví fast-food v rámci motivačního faktoru peníze a kariérní růst zjištěny byly. Nao-pak rozdíly v rámci motivačního faktoru peníze z hlediska pohlaví se nepotvrdi-ly. Zaměstnanci generace Z u této firmy se chovají jinak než zaměstnanci gene-race Z replikované studie.
Vedoucí práce: Martin Rod
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses