Improvizace v kontextu rapidního růstu startupu - Sodomka, Lukáš; Králová, Věra; Dvořák, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2025)
Diplomová práce zkoumá roli improvizace v kontextu rapidního růstu startupové společnosti, přičemž reflektuje současné teoretické přístupy k organizačnímu designu a improvizaci. Diplomová práce si klade za cíl zkoumat úlohu improvizace v kontextu rapidního růstu startupu. Výzkum je postaven na kvalitativním přístupu, konkrétně na longitudinální případové studii jedné technologické (IT) společnosti, která čelila výraznému růstu po získání strategické zakázky. Metodologie zakládá na metodě situační analýzy. Data byla sbírána za pomocí rámce podporující uchopení situace a polostrukturovaného rozhovoru. Výsledky ukazují, že improvizace hrála významnou roli při zvládání nečekaných situací, avšak nadměrné spoléhání na improvizační strategie bez pevného rámce vedlo k organizačním rizikům a následně selháním. Práce přináší teoretické rozšíření konceptu improvizace v dynamickém pro-středí startupů a nabízí praktická doporučení pro startupové prostředí při nastavování organizační struktury během rychlého růstu.
Vedoucí práce: Věra Králová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses