Porovnání statistických metod pro binární klasifikaci - Myslilová, Veronika (2025)
Tato diplomová práce se věnuje představení a vzájemnému porovnání vybraných metod binární klasifikace z hlediska uživatelské náročnosti, kvality klasifikace, výpočetní náročnosti, omezení, předpokladů a interpretovatelnosti. Nejprve jsou teoreticky popsány jednotlivé metody a představeny čtyři zvolené datasety. Poté jsou metody aplikovány na data a analyzovány výsledky klasifikace. V závěru jsou metody porovnány podle stanovených kritérií a jsou formulována doporučení vhodných metod pro různé typy uživatelů.