Porovnání statistických metod pro binární klasifikaci - Myslilová, Veronika; Danko, Jakub; Horníček, Jaroslav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2025)
Tato diplomová práce se věnuje představení a vzájemnému porovnání vybraných metod binární klasifikace z hlediska uživatelské náročnosti, kvality klasifikace, výpočetní náročnosti, omezení, předpokladů a interpretovatelnosti. Nejprve jsou teoreticky popsány jednotlivé metody a představeny čtyři zvolené datasety. Poté jsou metody aplikovány na data a analyzovány výsledky klasifikace. V závěru jsou metody porovnány podle stanovených kritérií a jsou formulována doporučení vhodných metod pro různé typy uživatelů.
Vedoucí práce: Jakub Danko
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: statistika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses