Datová minimalizace - Prát, Tomáš; Novotný, Ota, 1971-; Pour, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2025)
Tato diplomová práce se zabývá problematikou datové minimalizace v prostředí datového skladu. Cílem práce je stanovit a ověřit metodické postupy, které mohou sloužit jako rámcový návod pro realizaci projektů zaměřených na snižování objemu zpracovávaných dat. Úvodní část se věnuje analýze legislativních požadavků souvisejících s ochranou osobních údajů a bezpečností dat. Na tomto základě byly definovány konkrétní metodické kroky pro implementaci datové minimalizace, jako je klasifikace dat, tvorba datové linie, návrh procesu, monitoringu a údržby. Tyto postupy byly následně ověřeny při reálné implementaci v organizaci, kde vedly k odstranění velkého množství nepotřebných záznamů z datového skladu. Výsledkem je snížení objemu zpracovávaných dat, zvýšení efektivity interních procesů a zejména vyšší úroveň souladu s legislativními požadavky na ochranu dat.
Vedoucí práce: Ota Novotný
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková informatika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses