Determinanty vnímané důvěryhodnosti obchodních newsletterů - Bajcurová, Kateřina; Novák, Michal; Bažantová, Simona; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2025)
Tato bakalářská práce se zabývá klíčovými determinanty vnímané dů-věryhodnosti obchodních newsletterů. Teoretická část práce vychází z modelů ABI, Author-Based Trust a Appraisal-Based Trust Frame-work, ne jejichž základě bylo definováno šest determinantů: odbor-nost, reputace, transparentnost, kvalita obsahu, sociální validace a vi-zuální design, které byly následně ověřeny formou online dotazníku. Respondenti hodnotili newslettery dvou značek z hlediska důvěry-hodnosti. Analýza prokázala, že všechny determinanty mají statisticky významný vliv, přičemž brand trust tento vztah částečně modifikuje. Výsledky přinášejí doporučení zvýšení efektivity e-mail marketingu.
Vedoucí práce: Michal Novák
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses