Návrh redesignu e-shopu brooz.eu - Štokingerová, Simona; Vojíř, Stanislav; Sklenák, Vilém, 1963-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2025)
Tato diplomová práce se zaměřuje na návrh redesignu pro e-shop Broož, jelikož jeho aktuální řešení má značné nedostatky vzhledem k uživatelské zkušenosti. Cílem práce je jednak navrhnou nové řešení e-shopu Broož, které bude splňovat standardy UX designu a jednak vytvořit obecnou šablonu, která bude dostupná pro další e-shopy s podobným sortimentem. Obsahem této práce je představení principů UX/UI designu, procesu designování, aktuálních trendů a specifik webů. Dále je představen subjekt včetně důvodů a cílů redesignu. Následuje analýza, která obsahuje analýzu stávajícího stavu e-shopu, požadavky majitelek, konkurenční analýzu a vymezení požadavků k řešení získaných na základě provedených analýz. Ze získaných poznatků byl vytvořen návrh, který byl následně převeden do interaktivního prototypu vytvořeného pomocí nástroje Figma. Prototyp byl poté důkladně otestován. Konkrétně se jednalo o uživatelské testování a testování majitelkami e-shopu pomocí uživatelského scénáře, testování vzhledem k přístupnosti a zhodnocení UX designerem. Podněty získané z těchto testování a hodnocení byly postupně zapracovány do finálního návrhu. Finální návrh byl následně představen majitelkám e-shopu k závěrečnému vyjádření. Jelikož byl návrh majitelkami hodnocen kladně, došlo k předání návrhu redesignu pro plánovanou implementaci. Součástí diplomové práce je také zobecnění prototypu. V rámci této části došlo k definování základních zásad pro tvorbu obecné šablony a jejímu samotnému návrhu. Šablona byla dále podrobena hodnocením zkušeného UX designera a zveřejněna na platformě GitHub, kde je dostupná i dalším uživatelům.
Vedoucí práce: Stanislav Vojíř
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: znalostní a webové technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses