Vnímání Bitcoinu a jeho problémů různými skupinami lidí - Crk, Alois; Sudzina, František; Bruckner, Tomáš, 1974-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2025)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na to, jak různé skupiny lidí vnímají Bitcoin a s ním spojené problémy. V teoretické části jsou popsány vybrané slabiny této technologie, které bývají často předmětem veřejných i odborných debat (například regulace a právní nejistota, uživatelská náročnost, ekologická zátěž nebo technická omezení). Zároveň jsou zde vymezeny zainteresované skupiny, které se o Bitcoin zajímají z různých důvodů – ať už pracovně, ideově, nebo kvůli jeho investičnímu potenciálu. Praktická část vychází z dotazníkového šetření a sleduje, jaké problémy jednotlivé skupiny považují za nejzásadnější, které z nich se jich osobně dotýkají a jaké postoje k Bitcoinu celkově zastávají. Výsledky jsou porovnány s teoretickými předpoklady i mezi skupinami vzájemně a jsou doplněny o postřehy z odpovědí respondentů na doplňující a otevřené otázky.
Vedoucí práce: František Sudzina
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses