Spotřebitelské chování generace Z na českém pivním trhu : Analýza faktorů ovlivňujících výběr piva v obchodním a restauračním prostředí - Šíblová, Kateřina; Bartošová, Jitka; Bažantová, Simona; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2025)
Práce zkoumá faktory ovlivňující výběr piva u generace Z v českém prostředí obchodů a restaurací, což představuje v kontextu měnících se spotřebitelských trendů v konzumaci piva nedostatečně prozkoumané téma. Cílem bylo identifikovat klíčové faktory v obou prostředích. Problematika byla zkoumána sekvenčním výzkumným designem kombinujícím hloubkové rozhovory a následné dotazníkové šetření sloužící k triangulaci a kvantifikaci výsledků. Napříč prostředími se nejdůležitějším identifikovaným faktorem ukázala být chuť. Mezi relevantní faktory patřila i předchozí zkušenost, česká a lokální výroba, sociální vlivy a design obalů. Práce rozšířila aktuální stav poznání, propojila výsledky s teoretickým rámcem spotřebitelského chování a poskytla i nové poznatky.
Vedoucí práce: Jitka Bartošová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses