Úsporné chování a investice do energetické účinnosti českých domácností - Fedor, Vladyslava; Bartošová, Jitka; Bína, Vladislav, 1979-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2025)
Diplomová práce se zaměřuje na zkoumání faktorů, které ovlivňují energeticky úsporné chování a investice do energetické účinnosti českých domácností. Cílem této práce je identifikovat sociodemografické, energetické faktory a faktory bydlení, které mají největší vliv na každodenní chování českých domácností v oblasti úspory energie, zavádění energeticky účinných spotřebičů a investice do energeticky úsporných úprav. Pro analýzu byl zvolen smíšený výzkum, kombinující dotazníkové šetření a polostrukturované rozhovory. Kvantitativní výsledky ukázaly, že většina sledovaných faktorů nevykazuje statisticky významný vliv. Kvalitativní část tuto skutečnost dále osvětlila a poukázala na zásadní roli informovanosti, důvěry a komunikace.
Vedoucí práce: Jitka Bartošová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses