Vliv důvěryhodnosti influencerů na nákupní chování generace Z k environmentálně šetrným produktům - Nečasová, Veronika (2025)
Práce zkoumá, jak atraktivita, odbornost a důvěryhodnost influence-rů ovlivňují postoje generace Z k environmentálně šetrným produk-tům a jakou roli v tomto vztahu hrají environmentální znalosti. Sleduje také, zda absolvování kurzu zaměřeného na udržitelnost zvyšuje úroveň těchto znalostí. Výzkum (n = 149) je analyzován regresní ana-lýzou v Jamovi. Výsledky potvrzují vliv atraktivity a důvěryhodnosti na postoje a ukazují, že absolvování kurzu významně zvyšuje envi-ronmentální znalosti.