Vliv důvěryhodnosti influencerů na nákupní chování generace Z k environmentálně šetrným produktům - Nečasová, Veronika; Kincl, Tomáš, 1979-; Pospíšil, Jan, 1983-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2025)
Práce zkoumá, jak atraktivita, odbornost a důvěryhodnost influence-rů ovlivňují postoje generace Z k environmentálně šetrným produk-tům a jakou roli v tomto vztahu hrají environmentální znalosti. Sleduje také, zda absolvování kurzu zaměřeného na udržitelnost zvyšuje úroveň těchto znalostí. Výzkum (n = 149) je analyzován regresní ana-lýzou v Jamovi. Výsledky potvrzují vliv atraktivity a důvěryhodnosti na postoje a ukazují, že absolvování kurzu významně zvyšuje envi-ronmentální znalosti.
Vedoucí práce: Tomáš Kincl
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses