Vnímání emocionálních a racionálních apelů v sociální reklamě - Hamerová, Tereza (2025)
Diplomová práce se zaměřuje na vnímání sociálního marketingu u příjemců z generačních skupin Z a Alfa, přičemž identifikuje, komparuje a zhodnocuje rozdíly ve vnímání emocionálních a racionálních apelů. Zároveň identifikuje klíčová témata sociálního marketingu v České republice. Teoretická část vymezuje problematiku a její kontext, zatímco výzkumná část kombinuje focus groups a dotazníkové šetření k analýze, testování hypotéz a interpretaci výsledků. Závěrem jsou zodpovězeny výzkumné otázky, popsána omezení výzkumu a navrženy podněty k další diskusi.