Digitální technologie v našem každodenním životě : zkoumání jejich vlivu na podobu práce či trávení volného času - Heřman, Štěpán (2025)
Bakalářská práce zkoumá ochotu lidí odkládat digitální technologie (DT) při činnostech, které jsou předurčeny k vykonávání offline. Cí-lem bylo konkretizovat, při jakých činnostech lidé chtějí odložit DT a jaké faktory je v tomto rozhodnutí ovlivňují. Teoretická část shrnuje možné příčiny neochoty DT odkládat a možné důsledky, které z této neochoty a nadužívání DT plynou. Praktická část následně na 112 re-spondentech zkoumá již konkrétní činnosti, u kterých jsou lidé ochotni zůstat offline, jaké faktory je v tom ovlivňují a zda jsou od-povědi závislé na demografických faktorech. Ve výsledku můžeme určit, jaký typ činností jsou lidé ochotni vykonávat offline, avšak nemůžeme říci, že by odpovědi byly závislé na demografických fak-torech.