Využitie Chat-GPT študentami Fakulty managementu VŠE - Vaško, Tadeáš Teodor; Šimůnková, Klára; Kozáková, Petra; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2025)
Táto bakalárska práca sa zameriava na mieru akceptácie nástroja generatívnej umelej inteligencie Chat Gpt študentami Fakulty managementu Vysokej školy ekonomickej v Prahe. Cieľom výskumu bolo zistiť ktoré faktory modelu UTAUT2 majú významný vplyv na mieru akceptácie a frekvenciu používania Chat Gpt. Na základe kvantitatívneho výskumu na vzorke 163 respondentov výsledky ukázali, že väčší vplyv majú „psychologické“ faktory pred „technickými.“ Práca zároveň diskutuje etické výzvy spojené s využívaním AI v školstve. Výsledky výskumu môžu slúžiť, ako pomôcka pri tvorbe efektívnych a etických pravidiel integrácie umelej inteligencie do prostredia školstva.
Vedoucí práce: Klára Šimůnková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses