Prodej strachu? Emocionální manipulace v politickém a sociálním marketingu : Identifikace trendů a predikce budoucího vývoje - Horák, Silvestr; Šimůnková, Klára; Pospíšil, Jan, 1983-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2025)
Diplomová práce zkoumá fenomén emoční manipulace v politickém a sociálním marketingu se zaměřením na identifikaci aktuálních trendů a predikci budoucího vývoje odvětví. Užitou výzkumnou metodou byla Delphi metoda, která umožnila sběr názorů odborníků ve třech kolech a odhalila konsenzus v klíčových tématech. Z výsledků vyplývá, že využívání emocí, především strachu a vzteku, zůstane i nadále významným nástrojem ovlivňování názoru voličů. Zároveň se očekává rostoucí role umělé inteligence a potřeba balance mezi regulací digitálních kanálů a svobodou projevu.
Vedoucí práce: Klára Šimůnková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses