Finanční a nefinanční cíle firmy - Ptašnik, Tadeáš; Votava, Libor; Král, Pavel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2025)
Tato diplomová práce se zabývá způsobem stanovování, vyhodnocování a vzájemného propojení finančních a nefinančních cílů v menším technologickém podniku v Česku. Cílem práce bylo porozumět, jak tyto cíle vznikají, jak jsou řízeny a jak ovlivňují celkovou výkonnost firmy. Výzkum byl realizován kvalitativní formou prostřednictvím polostrukturovaných rozhovorů s vedením firmy. Data byla zpracována pomocí tematické analýzy. Výsledky ukazují, že firma přistupuje k cílům jako k provázanému systému, kde nefinanční cíle nejsou doplňkem, ale integrální součástí strategie. Zábavné projekty, založené na osobním zaujetí, se ukázaly jako významný zdroj inovací, motivace a v některých případech i finančních přínosů. Práce přináší poznatky o možnostech udržitelného strategického řízení, které propojuje racionální plánování s lidskými hodnotami.
Vedoucí práce: Libor Votava
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses